Jadłospis

DATA

GRAMATURA

MENU

NR ALERGENÓW

PONIEDZIAŁEK

25.03

 

300ml

 

200g

200ml

Barszcz czerwony z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Makaron z serem białym, masłem i cynamonem (makaron, ser biały, masło, cynamon)

Kompot wiśniowy

7,9

 

1,7

WTOREK

26.03

300ml

200g

80g

100g

200ml

Zupa grysikowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, przyprawy)

Ziemniaki

Sztuka mięsa w sosie (szynka wieprzowa, cebula, czosnek, śmietana, przyprawy)

Surówka wielowarzywna (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, przyprawy)

Woda mineralna

1,9

 

7

 

ŚRODA

27.03

300ml

200g

80g

100g

200ml

Zupa zacierkowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, przyprawy)

Ziemniaki puree

Paluszki rybne

Fasolka szparagowa z masłem

Kompot jabłkowy

1,9

7

1,3,4

7

CZWARTEK

 

                                                        Przerwa WIELKANOCNA 

 

PIĄTEK

 

                                       ŻYCZYMY WESOŁYCH i RADOSNYCH ŚWIĄT

 

SMACZNEGO 🙂

Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Ziarno sojowe
  7. Mleko
  8. Orzechy z drzew orzechowych
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Ziarno sezamowe
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  13. Łubiny
  14. Mięczaki