Jadłospis
DATA | GRAMATURA | MENU | NR ALERGENÓW |
PONIEDZIAŁEK 25.03
| 300ml
200g 200ml | Barszcz czerwony z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, przyprawy) Makaron z serem białym, masłem i cynamonem (makaron, ser biały, masło, cynamon) Kompot wiśniowy | 7,9
1,7 |
WTOREK 26.03 | 300ml 200g 80g 100g 200ml | Zupa grysikowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, przyprawy) Ziemniaki Sztuka mięsa w sosie (szynka wieprzowa, cebula, czosnek, śmietana, przyprawy) Surówka wielowarzywna (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, przyprawy) Woda mineralna | 1,9
7
|
ŚRODA 27.03 | 300ml 200g 80g 100g 200ml | Zupa zacierkowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, przyprawy) Ziemniaki puree Paluszki rybne Fasolka szparagowa z masłem Kompot jabłkowy | 1,9 7 1,3,4 7 |
CZWARTEK |
| Przerwa WIELKANOCNA |
|
PIĄTEK |
| ŻYCZYMY WESOŁYCH i RADOSNYCH ŚWIĄT |
|
SMACZNEGO 🙂
Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
- Ziarna zbóż zawierające gluten
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Ziarno sojowe
- Mleko
- Orzechy z drzew orzechowych
- Seler
- Gorczyca
- Ziarno sezamowe
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny
- Łubiny
- Mięczaki