Zdrowa, pożywna, smaczna, a przy tym prosta w przygotowaniu – taka właśnie jest kanapka. 3 listopada obchodzi swoje święto – znane jako Światowy Dzień Kanapki. 3 listopada uczniowie klas 1a, 2a i 3a wzięli udział w ogólnopolskiej akcji  “Dzień kanapki”. Zadaniem dzieci było przygotowanie zdrowego śniadania. Uczniowie przygotowywali kanapki w szkole i następnie wspólnie w klasach zjedli ten najważniejszy posiłek dnia. Akcja ta, była świetną okazją do tego, aby porozmawiać wspólnie o zdrowych posiłkach i zdrowych nawykach żywieniowych. Uczniowie w swoich klasach przyznali tytuł MasterChefa ,osobom, które wykazały się największą kreatywnością i wyobraźnią podczas przygotowania kanapek.

Renata Smoleń, Elżbieta Malus

Tytuł MasterChefa otrzymali:
Alisa Revutskova kl 1a
Vladyslava Dudnik kl.2a
Martyna Kałczor 3a

GRATULUJEMY 🙂