JADŁOSPIS

OBIADY OD 06.10 DO 10.10

DATA

MENU

PONIEDZIAŁEK

06.10

Barszcz czerwony z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Kluski na parze z polewą owocową

Kompot wiśniowy

WTOREK

07.10

Zupa jarzynowa z ziemniakami (porcje rosołowe, mieszanka warzywna, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Kasza jęczmienna

Schab w sosie (schab wieprzowy, cebula, czosnek, przyprawy)

Ogórki kiszone

Herbata owocowa

ŚRODA

08.10

Zupa pomidorowa z ryżem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona,pomidory, ryż, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Kotlet mielony (łopatka, filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, bułka zwykła, cebula, czosnek, przyprawy)

Surówka wielowarzywna z majonezem (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, majonez, przyprawy)

Woda mineralna

CZWARTEK

09.10

Zalewajka na kiełbasie (kiełbasa, żur, koper, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Spaghetti (łopatka wieprzowa, makaron spaghetti, cebula, czosnek, pomidory, przyprawy)

Kompot jabłkowo-truskawkowy             

PIĄTEK

10.10

Krupnik z kaszy (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, kasza, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Hamburger rybny (filet rybny, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy)

Brokuł z wody z masłem

Woda mineralna

SMACZNEGO 🙂

Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Ziarno sojowe
  7. Mleko
  8. Orzechy z drzew orzechowych
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Ziarno sezamowe
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  13. Łubiny
  14. Mięczaki