JADŁOSPIS – OBIADY OD 28.04 DO 30.04

DATA

MENU

PONIEDZIAŁEK

28.04

Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana, przyprawy)

Racuchy bananowe na maślance (mąka pszenna, jajka, maślanka, banan)

Kompot wieloowocowy

WTOREK

29.04

Zupa jaglanka (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza jaglana, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Hamburger rybny (filet rybny, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy)

Surówka wielowarzywna z majonezem (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, majonez, przyprawy)

Kompot jabłkowo-porzeczkowy

ŚRODA

30.04

Zupa pomidorowa z makaronem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Sękacz drobiowy (filet z kurczaka, cebula, czosnek, jajka, bułka tarta, ser żółty, majonez, przyprawy)

Surówka wiosenna (sałata zielona, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, jogurt, przyprawy)

Woda mineralna

 

 

 

 

SMACZNEGO 🙂

Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Ziarno sojowe
  7. Mleko
  8. Orzechy z drzew orzechowych
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Ziarno sezamowe
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  13. Łubiny
  14. Mięczaki