JADŁOSPIS – OBIADY OD 28.04 DO 30.04
DATA | MENU |
PONIEDZIAŁEK 28.04 | Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana, przyprawy) Racuchy bananowe na maślance (mąka pszenna, jajka, maślanka, banan) Kompot wieloowocowy |
WTOREK 29.04 | Zupa jaglanka (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza jaglana, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Hamburger rybny (filet rybny, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy) Surówka wielowarzywna z majonezem (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, majonez, przyprawy) Kompot jabłkowo-porzeczkowy |
ŚRODA 30.04 | Zupa pomidorowa z makaronem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Sękacz drobiowy (filet z kurczaka, cebula, czosnek, jajka, bułka tarta, ser żółty, majonez, przyprawy) Surówka wiosenna (sałata zielona, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, jogurt, przyprawy) Woda mineralna |
|
|
|
|
SMACZNEGO 🙂
Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
- Ziarna zbóż zawierające gluten
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Ziarno sojowe
- Mleko
- Orzechy z drzew orzechowych
- Seler
- Gorczyca
- Ziarno sezamowe
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny
- Łubiny
- Mięczaki