JADŁOSPIS – OBIADY OD 09.06 DO 13.06

DATA

MENU

PONIEDZIAŁEK.09.06

Botwinka (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, botwina, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Knedle z truskawkami z masłem i cukrem

Kompot wieloowocowy

WTOREK

10.06

Zupa solferino (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ziemniaki, fasolka szparagowa, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Filet z kurczaka z zalewie jogurtowej (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, jogurt, przyprawy)

Mizeria (ogórek zielony, jogurt, koper)

Kompot jabłkowo-wiśniowy

ŚRODA

11.06

Zupa szczawiowa z jajkiem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, szczaw, ziemniaki, jajka, śmietana, przyprawy)

Kasza jęczmienna

Schab w sosie (schab, cebula, czosnek, śmietana, przyprawy)

Surówka colesław (kapusta biała, marchew, cebula, majonez, przyprawy)

Herbata owocowa

CZWARTEK

12.06

 

Rosół z makaronem (udka, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, przyprawy)

Ziemniaki puree

Udko z kurczaka

Surówka z białej rzepy (biała rzepa, jabłko, jogurt naturalny, przyprawy)

Kompot jabłkowo-malinowy  

PIĄTEK

13.06

Zupa pomidorowa z makaronem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Panierowany filet rybny (filet rybny, jajko, bułka tarta, przyprawy)

Surówka żydowska (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, ogórek kiszony, przyprawy)

Woda mineralna

SMACZNEGO 🙂

Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Ziarno sojowe
  7. Mleko
  8. Orzechy z drzew orzechowych
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Ziarno sezamowe
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  13. Łubiny
  14. Mięczaki