JADŁOSPIS
OBIADY OD 06.10 DO 10.10
DATA | MENU |
PONIEDZIAŁEK 06.10 | Barszcz czerwony z ziemniakami (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, przyprawy) Kluski na parze z polewą owocową Kompot wiśniowy |
WTOREK 07.10 | Zupa jarzynowa z ziemniakami (porcje rosołowe, mieszanka warzywna, ziemniaki, śmietana, przyprawy) Kasza jęczmienna Schab w sosie (schab wieprzowy, cebula, czosnek, przyprawy) Ogórki kiszone Herbata owocowa |
ŚRODA 08.10 | Zupa pomidorowa z ryżem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona,pomidory, ryż, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Kotlet mielony (łopatka, filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, bułka zwykła, cebula, czosnek, przyprawy) Surówka wielowarzywna z majonezem (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, majonez, przyprawy) Woda mineralna |
CZWARTEK 09.10 | Zalewajka na kiełbasie (kiełbasa, żur, koper, ziemniaki, śmietana, przyprawy) Spaghetti (łopatka wieprzowa, makaron spaghetti, cebula, czosnek, pomidory, przyprawy) Kompot jabłkowo-truskawkowy |
PIĄTEK 10.10 | Krupnik z kaszy (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, kasza, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Hamburger rybny (filet rybny, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy) Brokuł z wody z masłem Woda mineralna |
SMACZNEGO 🙂
Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
- Ziarna zbóż zawierające gluten
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Ziarno sojowe
- Mleko
- Orzechy z drzew orzechowych
- Seler
- Gorczyca
- Ziarno sezamowe
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny
- Łubiny
- Mięczaki